Навчальний посібник з історії тракторобудування вже у друці

Результати наукових пошукань Олександра Кривоконя з історії тракторобудування України було висвітлено у монографії “Тракторобудування в Україні : передумови, історія та тенденції розвитку в аспекті світового прогресу (20-ті – 80-ті рр. ХХ сторіччя)”.

Для більш широкої аудиторії, а також для викладання дисциплін з історії науки і техніки у навчальних закладах, О.Г. Кривоконь підготував навчальний посібник “Тракторобудування в Україні: короткий нарис історії”, який вже подано до друку.

“У навчальному посібнику висвітлюються питання, що стосуються концептуальних засад виникнення та розвитку вітчизняного тракторобудування, науково-технічних тракторобудівних шкіл, висвітлюються біографії видатних конструкторів, інженерів, управлінців, науковців, котрі доклали зусилля для становлення тракторобудуван-
ня як важливої галузі сільськогосподарського машинобудування.

Окреме місце посідає висвітлення історії основних тракторобудівних підприємств, що функціонували на території теперішньої України. Розгляд матеріалів, що пропонуються читачеві, сприятиме створенню умов для формування складових професійної компетентності фахівців машинобудівних та інженерних спеціальностей.

Навчальний посібник стане в нагоді студентам, аспірантам, науковцям, викладачам, а також усім тим, хто опікується проблемами історії науки і техніки, зокрема історії сільськогосподарського машинобудування та тракторобудування в Україні та світі.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *