Укроборонпром затвердив план антикризових заходів для ХДАВП

Генеральний директор ХДАВП Олександр Кривоконь розповів про антикризовий план

Голова ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв затвердив план антикризових заходів для Харківського авіапідприємства і розпорядився «керівнику ХДАВП забезпечити безумовне виконання пунктів плану та надання відповідних звітів».

Про заходи, які реалізуються на ХДАВП з виведення його з кризи, Олександр Кривоконь доповів на засіданні підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відродження Харківського авіазаводу, як і авіабудування взагалі, має важливе стратегічне значення для країни, йдеться у доповіді гендиректора. Про що неодноразово у своїх виступах заявляв і Президент України. Важливий і соціальний аспект проблеми: майже рік працівники авіапідприємства не отримували зарплати, доведені до відчаю, були змушені перекривати дорогу.

Як повідомив Олександр Кривоконь, антикризовий план передбачає конкретні кроки , котрі мають на меті виведення ХДАВПу з тривалої кризи за 5 років. Причому беззбитковості може бути досягнуто за рік.

Він озвучив декотрі важливі антикризові заходи, які пропонується на рівні підприємства:

1. Заключення договору на постачання Ан-140-100 за лізинговою схемою та внесення змін до фінплану підприємства на 2021 рік.

2. За напрямком Стратегії доопрацювати та погодити з Керуючим майном , Комітетом кредиторів План санації.

3. Виконання запланованих фінансовим планом обсягів реалізації продукції.

4. Розробити проекти з модернізації основної продукції Ан-74, Ан 140-100, ХАЗ-30.

5. За напрямом технічного переоснащення – розробити проект концентрації виробництва.

«Але я свідомий того, що економіка запускається передусім політичними важелями, які мають забезпечити правила, регламенти, взаємозв’язки та взаємодію різних гілок влади та інституцій, що уможливлять наше просування уперед, – зазначає Олександр Григорович. – Не можна скидати і соціальні важелі – нам треба заново формувати колектив – омолоджувати його, розвивати інтелектуальний, конструкторський та виробничий потенціал. Створювати належні умови роботи».

«Якщо Верховна Рада та Уряд приймуть документи, які допоможуть розблокувати підприємство, а саме: щодо списання боргів, надання державного замовлення, збільшення уставного фонду, який піде па погашення заробітної плати, то ми маємо додаток до нашого антикризового плану, який ми готові далі реалізувати, – говорить Олександр Кривоконь. – В тому числі консорціум державно-приватне партнерство».

«Особисто робитиму все можливе, щоб наші літаки – легендарний АН-74 та інші, випускалися та постачалися, й успішно літали в Україні та світі», – сказав гендиректор.

Джерело: Харківське державне авіаційне виробниче підприємство | Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *