Висвітлення результатів нового напрямку наукових пошукань на всеукраїнській конференції

11 та 12 червня відбулась усеукраїнська науково-практична конференція з
міжнародною участю «Тоталітаризм як система знищення національної
пам’яті». Захід проводився дистанційно у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького.

Олександр Кривоконь долучився до події, підготувавши доповідь у співавтостві з дружиною, Наталією Кривоконь, доктором психологічних наук, на тему “Застосування історико-психологічного аналізу для формування національної самосвідомості студентів технічних спеціальностей”.

Зокрема у публікації здійснено аналіз особливостей застосування методів історичної психології для формування національної самосвідомості й індивідуального історичного досвіду сучасної молоді. Автори підкреслюють значимість критичного осмислення сукупного досвіду попередніх поколінь завдяки чому особистість визначає своє місце в актуальній соціально-психологічній ситуації та регулює власну поведінку. Наводяться приклади застосування історико-психологічного аналізу при розгляді тем зі спеціальних дисциплін в процесі підготовки студентів технічних спеціальностей.

Наукова тематика конференціі зацікавила багатьох вчених та зібрала доробки понад 150 визначних істориків, медиків, фармацевтів, психологів, гуманітаристів, українознавців та культурологів з України та Польщі, серед них – 50 докторів наук, професорів, 60 кандидатів наук, доцентів з науково-дослідних установ та провідних університетів України і Європи: Інституту народознавства НАН України (м. Львів), Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України (м. Львів), Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України (м. Київ), Національного музею Голодомору-геноциду тощо.

Визначна міссія даної конференції – поширення досвіду вчених задля підсилення ролі українознавства у виховному та освітньому процесах з метою формування патріотизму та почуття гідності у громадському суспільстві.

Тези конференції доступні за посиланням:

Тоталітаризм як система знищення національної пам’яті : збірник наукових праць за матеріалами Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю 11 – 12 червня 2020 року / науковий редактор Тетяна Єщенко. Львів: Друкарня Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, 2020. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *