“Хижаки” їдуть на передову

ГО “Воїни Добра” піклується не тільки про добробут та дозвілля наших бійців, а й, у першу чергу, про боєздатність нашої армії. Саме тому ми невпинно допомогаємо бригадам технікою, спорядженням, боєкомплектами.

Нова розробка харківських конструкторів – тактичний кулеметний комплекс “Хижак” вже доставлена на передову та допомогає воїнам проводити спецоперації із захисту нашої Вітчизни.

“Хижак” створений для забезпечення зручного та тихого переміщення кулеметника із боєкомплектом. Він представляє собою металевий короб, розміщений у тактичному рюкзаці. У ньому можна максимально вмістити 550 патронів калібру 7,62 для кулемета Калашнікова.

Тактичний комплекс має посилений стрічковідвід, який захищений чохлом. Лямки рюкзака регулюються, дозволяють надіти “Хижака” на бронежилет, а також оснащені системою швидкого скидання. ТКК “Хижак” є повністю українською розробкою, хоча конструктори і признають, що вивчався досвід закордонних аналогів.

Оснащені цим комплексом кулеметники отримують більшу свободу пересування на полі бою і можуть вести вогонь на ходу, частіше міняючи вогневу позицію. Це значно підвищує ефективність бійця і його виживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *