Ан-2 відзначив 70-річний ювілей

70 років тому, 31 серпня 1947 р., в небо вперше піднявся біплан Ан-2, якому судилося стати легендою світової авіації. Саме він відкрив еру літаків марки «АН» і досі залишається найбільшим одномоторним біпланом у світі. Серійне виробництво Ан-2 триває вже 68 років. Побудовано більше 17000 екземплярів цих літаків.

Цей день став особливим для ДП «АНТОНОВ», колектив якого формувався та зростав разом з Ан-2, створюючи нові крилаті машини та продовжуючи традиції, закладені засновником підприємства О.К.Антоновим. Атмосфера свята була сповнена поєднанням багатого досвіду минулого з майбутніми перспективами.

Урочисті заходи відкрилися видовищним демонстраційним парним польотом Ан-2 та його модернізованого варіанта Ан-2-100, оснащеного турбогвинтовим двигуном. Оновлений біплан не лише продемонстрував свої високі льотні характеристики поряд з ювіляром, але й підтвердив великий потенціал Ан-2. Протягом цього року екіпаж Ан-2-100 здійснив спробу встановлення світових рекордів в своєму класі з підняття ваги та зі швидкості. Заявка на офіційну реєстрацію цих досягнень направлена до Міжнародної Федерації авіаційного спорту (FAI). Під час урочистостей В.о. Президента ДП «АНТОНОВ» Олександр Кривоконь вручив членам екіпажу: командиру Сергію Тарасюку та другому пілоту Валерію Єпанчинцеву Дипломи підприємства за спробу встановлення рекордів. Відповідальний Секретар  Федерації авіаційного спорту України Василь Руснак вручив їм дипломи  за встановлення національного рекорду на Ан-2-100 з підняття ваги 3200 кг на висоту 2000 м.

Під час заходів поряд зі славетними ветеранами були студенти Національного Аерокосмічного університету «ХАІ» ім. М.Є.Жуковського, які проходять навчання на ДП «АНТОНОВ». Зокрема, пройшла церемонія «посвячення в студенти» першокурсників вишу. Вже завтра вони почнуть осягати тонкощі авіаційної науки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *