“Історія для воїна” на о. Хортиця

24-26 листопада у Запоріжжі на острові Хортиця було проведено Всеукраїнську акцію національно-патріотичного спрямування “Історія для воїна”.

Учасники проекту прочитали курс лекцій з історії України бійцям 55-ї окремої артилерійської бригади. Просвітницький захід організували студенти та аспіранти історичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, викладачі Запорізького національного університету, представники Всеукраїнської громадської організації «Воїни добра», ініціативна група “Історія для воїна”, Міністерство молоді та спорту, Управління молоді, фізичної культури та спорту Запоріжської ОДА.

Метою проведення акції є формування ціннісних орієнтирів та національної свідомості, популяризація та використання виховних методик громадських об’єднань національно-патріотичного спрямування, підвищення рівня знань про історію України, а також підняття бойового духу серед військовослужбовців.

У заході взяли участь понад 50 осіб із 15 областей України, насамперед, історики, які присвятили свою діяльність вивченню питань національно-патріотичного руху в Україні та  виникнення і розвитку української державності. Серед лекторів були д.і.н., проф., декан історичного факультету ЗНУ  Мільчев В.І., д.і.н., проф. Турченко Ф.Г., д.і.н. Кривоконь О.Г. та інші.

Лекції викликали жвавий інтерес серед бійців, які активно долучилися до обговорення та ставили лекторам запитання. Наприкінці зустрічі кожен отримав від організаторів подарунки – історичну літературу для самостійного вивчення.

Проект «Історія для воїна» розпочав роботу у 2015 році. Лекції з історії України проводяться у військових частинах, військових навчальних та медичних закладах, у тому числі, в районі проведення антитерористичної операції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *